Echt

Open tuinen 2024

Ontdek deze groene paradijsjes waarvan de poorten dichtbij huis open gaan. Een unieke kans om te kijken, te genieten en ideeën op te doen in tuinen van echte liefhebbers. Tevens ook een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten en van elkaars tips en trucs te leren. Speciaal voor ons jubileumjaar hebben wij drie bijzondere tuinen die voor onze afdeling worden opengesteld. U bent dus van harte welkom!

Tuin nr. 1
Datum:  zaterdag 15 juni 2024 van 11.00 uur tot 16.00 uur. 

Adres:  de tuin van Fam. van Didden -  Hoogstraat 10, 6127 AN Grevenbicht

Tuin nr. 2
Datum: zaterdag 15 juni  2024van 11.00 uur tot 16.00 uur.  

Adres:  de tuin van Wil Niessen - Peperstraat 20, 6127 AS Grevenbicht

Beide tuinen zijn een ontwerp van Wil Niessen.

Vloeiende lijnen zijn gecombineerd met strakke vormen. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursteen en baksteen. De beplanting bestaat uit jaarrond aantrekkelijke beleving door middel van veel vaste planten, bollen, heesters en rozen waaronder veel bijzondere soorten.

De afstand tussen beide tuinen is ca. 5 minuten loopafstand. Er is ruime parkeer-mogelijkheid op het Burgemeester Kotenplein Grevenbicht. (via Markt en Peperstraat op geringe loopafstand om de tuinen te bereiken)

Tuin nr. 3
Datum:    zaterdag 15 juni  en  zondag 16 juni 2024 van 10.00 uur tot 17.00 uur.  

Adres:    Emiel Mooren en Marion Hoofwijk - Baakhoverweg 5, 6114 RG Susteren

De tuin is verdeeld in verschillende kamers, met vijver en fraaie doorzichten naar het omliggende landschap. Strakke lijnen en weelderige beplanting, met o.a. langbloeiende vaste planten, heesters en siergrassen, die de tuin elk seizoen weer een andere aanblik geven. Beide dagen is er een expositie van kunstenaar Jan Latinne en Seppe Bollen.
Attentie: Honden zijn dit weekend niet welkom.