Nodig voor een hele bakplaat:
500 gram boter
500 gram donkerbruine basterdsuiker
500 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram havermout vlokken. Een beetje bewaren voor de garnering
zakje blanke rozijnen (even in water weken). Helft gebruiken voor de bodem, andere helft voor de bovenkant.
ca. 8 appels (goudrenetten) + wat citroensap, wat kristalsuiker en behoorlijk wat kaneel voor de bovenkant
Werkwijze:
Boter smelten, bruine basterdsuiker, bakmeel, havermout en de helft van de rozijnen door elkaar mengen en over het ingevette bakplaat verdelen en aan drukken.
Appels raspen en daar de kristalsuiker, citroensap, de overgebleven helft van de blanke rozijnen en kaneel doorheen mengen en over de reeds aangebrachte onderlaag verdelen.
Bakplaat in de oven op 175 graden gedurende ca. 45 minuten bakken.
Even laten koelen en de overgebleven havermout over het geheel strooien en daarna meteen snijden.