Echt

Over ons .....

De vereniging Groei & Bloei is voortgekomen uit de Koninklijke Maatschappij tot bevordering van Tuinbouw en Plantkunde (KMTP). De KMTP is opgericht op 17 december 1872 met als doel de kennis van tuinbouw en plantkunde te bevorderen.
Na de tweede wereldoorlog vond de vereniging een nieuw bestaansrecht als een vereniging van tuinliefhebbers. Het verenigingsblad veranderde van karakter: het werd een tijdschrift voor de tuinconsument.
In deze vorm heeft het blad Groei & Bloei inclusief losse verkoop thans een marktaandeel van 40% en is daarmee het grootste tuintijdschrift in Nederland.
De organisatie bestaat uit 130 plaatselijke afdelingen met elk een eigen bestuur.
Groei & Bloei afdeling Echt e.o. is daar één van. En organiseert haar eigen activiteiten zoals: workshops, lezingen, excursies, reizen etc.

Voor wie niet weet waar Echt ligt dan moet u naar Limburg gaan en wel naar ‘het Smalste Stukje van Nederland’.
Echt een stukje Nederland met natuurgebieden op een breedte van slechts 4,8 kilometer. U wandelt in ‘het Smalste Stukje Nederland’ in een uur tijd van België naar Duitsland. Hierdoor hebben we ook leden uit onze buurlanden en dat maakt van ons een Euregionale afdeling. 

Groei & Bloei Echt e.o. is een afdeling met ongeveer 150 leden en is opgericht op 1 april 1964. Het is een gezellige en actieve afdeling. Waar leden hun passie kunnen delen en beleven.
Wilt u kennis met ons maken?

Bezoek ons dan bij één van onze activiteiten .....