Echt

Pompoensoep (keldergeheimen)

Benodigheden:
500 gram oranje winter pompoen
1 liter bouillon evt. van tablet
3 uien
1 eetlepel milde kerriepoeder
3 laurierbladeren (naar keuze)
25 gram boter
1 bosje fijngesneden peterselie (naar keuze)
Scheutje zoete ketjap
Peper
Crème fraiche (naar keuze)

Werkwijze:
Maak de pompoen schoon en snijd ze in blokjes.
Pel de uien en snipper ze.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten.
Voeg de kerriepoeder en blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten.
Voeg bouillon en laurierbladen toe en kook de pompoen met het deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar.
Verwijder de laurierbladen en pureer de soep met de staafmixer.
Breng de soep weer aan de kook en breng op smaak met peper - ketjap .
Roer de fijngeknipte peterselie erdoor en voeg crème-fraiche naar wens toe.