Echt

Noten-vruchten cake

Benodigheden:
200 gram bloem
125 gram kristalsuiker
1 zakje vannillesuiker
½ zakje bakpoeder
125 gram dadels
200 gram paranoten
125 gram cashewnoten
125 gram amandelen
125 gram gedroogde abrikozen
125 gram bigarreaux
125 gram sucade
3 eieren

Werkwijze:
Meng meel, suikers en bakpoeder door elkaar.
Ontpit de dadels en hak ze in stukjes.
Knip de abrikozen ook in kleine stukjes.
Snij de biggarreaux doormidden.
Hak de noten en amandelen eveneens klein.
Meng alles goed door het meel mengsel.
Klop de eieren goed schuimig en spatel door het meel/notenmengsel tot alle meel opgenomen is.
Doe het deeg in een “met bakpapier” bekleed bakblik en bak het onder in de oven bij  165/175 gr. in circa 1 uur gaar.

Laat de cake in het bakblik zitten. Bedek de cake met bakpapier en draai hem  vervolgens in meerdere lagen papier of ander isolerend materiaal.
Laat de cake zo afkoelen.
Verwijder alle papier en verpak de cake direct in alluminiumfolie LUCHTDICHT.
Laat de cake minstens een week “rijpen”.
Goed verpakt is de cake enkele weken houdbaar.