Zomertour: 'Zomertour in Kleverlands'

Vorig jaar bezochten wij drie bijzondere tuinen de omgeving van Nijmegen. Nu niet in ons eigen land maar eens in een Nederlands-Duitse regio. Want tegenwoordig is het ook in Duitsland een goede gewoonte geworden om de tuinpoorten voor bezoekers te openen Wij kozen voor het Duitse Kleverlands een groene streek vol natuur, cultuur en geschiedenis. Het landschap wordt bepaald door een groot aantal historische kastelen, liefde vol aangelegde tuinen en charmante dorpjes. Hier bevinden zich twee prachtige privé-tuinen. En natuurlijk wordt u hier ontvangen met 'Kaffee und Kuchen en een lunch, het hoort er allemaal bij!

Bruchergarten in Uedem
Een aantal jaren geleden bezochten wij deze 'jonge' tuin en is nu gegroeid tot een
volwassen tuin met sfeer. Dus een goede reden om deze tuin weer eens te bezoek-
en! Deze tuin met een oppervlakte van 5000m2 is onderverdeeld in verschillende
tuinen. En variëren van een klassieke formele “Kreuzegarten' tot en met een boom
gaard met een moes- en kruidentuin. Er zijn gedeelten van de tuin gewijd aan
vaste planten in combinatie met rozen.

Café im Gärtchen in Kleve – Keeken
Op zo’n acht kilometer van Kleef vandaan staat een historische hoeve waarin een
boerencafé met een aangename ouderwetse sfeer. Heerlijke zelfgemaakte taarten
staan uitgestald bij de kassa. En bij mooi weer kunnen we buiten zitten tussen het
groen en natuurlijk leuk om door het "Gartchen" te lopen.

Villers the Garden in Goch – Viller
Viller the Garden, vlakbij de Viller Mill, is een eerbetoon aan de Engelse tuin-
ontwerpers, wiens stijl ook het imago van onze huidige 'landhuis' tuinen heeft
beïnvloed. Een bijzonderheid van deze tuin is een 35 meter lang bed, geplant aan
beide zijden van het pad met historische rozen, bloeiende zomerheesters en kleur-
kleurrijke struiken. Naast varens en hosta's in de schaduwtuin, rododendrons en
heide op het platteland, vindt u in deze tuin ook gezellige zitjes om te verblijven.

Datum: zondag 9 september 2018
Vertrek: Nieuwe Markt te Echt om 9.30 uur. Terug ca. 18.00 uur (gelegenheid on te carpoolen)
Kosten: leden 24,50 / niet leden 29,50 (incl. entrees + lunch)
Opgave: voor 30 augustus 2018 via: E-mail lpg.coenen(at)home.nl