Activiteiten & Actueel

Open Tuinen 2018

Het is leuk en leerzaam om eens een kijkje te nemen in tuinen van andere tuinliefhebbers. Daarom stellen speciaal voor onze vereniging een aantal leden hun tuin open.
Bezoekers kunnen hier tal van ideeën opdoen. Ontdekken van mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandelen door origineel ontworpen tuinen het bekijken van allerlei materialen en toepassingen. Maar tevens is het ook een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor je eigen tuin.

Heerlijk genieten, ideeën opdoen, bijpraten en lekker wandelen in andermans tuin. Dit jaar bijzondere tuinen die speciaal voor onze afdeling worden opengesteld.

                                      ..................................................

Op zaterdag 30 juni 2018 van 11.00-17.00 uur stelt de familie Wijnands hun tuin open voor de leden van Groei & Bloei afdeling Echt e.o.

Datum: 30 juni 2018 van 11.00-17.00 uur
L
ocatie: fam.Wijnands, Vloedgraafpad 1, 6136 KK  Sittard (tel. 046-4511185)
Kosten: vrij entree - Alleen geopend voor de leden van Groei & Bloei afdeling Echt

Om de tuin te bereiken is niet voor iedereen even eenvoudig daarover het volgende: voor de fietsers is het bij fietsknooppunt 18.

Navigatie:  Altaarweideweg Nieuwstadt einde van de straat bij knooppunt 18 ligt de bestemming .
(Er staat een bord – bestemmingsverkeer- maar daar mag je wel inrijden. Graag niet harder rijden dan 30 km per uur i.v.m. de fietsers die van deze weg gebruikmaken.) Vloedgraafpad 1 ligt vlak bij de grens met Millen – Duitsland.

                                      .....................................................

 

Op zaterdag 14 juli 2018 stelt de familie Teuwen in Posterholt hun tuin open voor de leden van Groei & Bloei afdeling Echt e.o.

Datum: zaterdag 14 Juli 2018 van 13.00-20.00 uur
Locatie: fam. Teuwen, Holsterweg 35, 6061 NS Posterholt
Kosten: vrij entree - Alleen geopend voor leden van Groei & Bloei afdeling Echt

Het is een strakke Engelse tuin symmetrisch aangelegd met taxus hagen en groene bladplanten veel in model gesnoeide groenblijvende heesters. De tuin ligt in het buitengebied van Posterholt, heeft een oprijlaan met lei linde in berceau gesnoeid en een prachtige binnentuin.
Een oase van rust in het groen!

foto:Open tuin 2017
meer
Bron foto: internet
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879