Voorjaarswandeling: Kempen-Broek, natuurlijk genieten!

Vlakbij de Belgische grens in de omgeving van Stramproy vind je natuurgebieden die een mooi wandeldecor vormen. Zo vindt je er waterplassen van de natuurreservaten De Luysen en Mariahof in het natuurgebied Kempen-Broek.
De uitvalbasis voor deze wandeling is Nieuw Vosseven. Hier gaan we vanaf de parkeerplaats een wandeling maken van 2,5 km, richting Broekmolen. Deze watermolen werd gebouwd in 1738 om graan mee te malen. En in een ver verleden heeft de oude watermolen toebehoord aan het ‘Stift van Thorn’. In de watermolen wordt de groep in tweeën gedeeld en krijgen we een rondleiding. Voor de andere groep is er op dat moment de gelegenheid om iets fris te drinken.
Na de rondleiding wandelen we terug naar Nieuw Vosseven, waar er een gezellig samenzijn is met koffie en gebak.  De wandeling is in totaal ongeveer 5 km.
Reden genoeg om de wandelschoenen aan te doen en met ons mee te gaan naar Kempen-Broek!

Datum:  Zaterdag 19 mei 2018 van 12.00-17.00 uur
Locatie: Vertrek vanaf de Nieuwe Markt te Echt (gelegenheid om te carpoolen) of
               Nieuwe Vosseven, Lochtstraat 28, 6039 RV Stramproy
               (gebruik van navigatie is misschien gewenst)