'Beste Tuinvrienden'

Beste tuinvrienden, december 2018

Tijdens het schrijven van het voorwoord voor de laatste uitgave van dit jaar, ontkom ook ik natuurlijk niet aan een terugblik op 2018. Zelf kijk ik terug op een verrassend tuinjaar. Allereerst werden we verrast door een korte maar extreme koude aanval in de winter, terwijl de natuur al in voorjaarsstemming verkeerde. Hierop volgde lang aanhoudende droogte in de zomer en daarna als  kers op de taart, een zomerachtig najaar. Over de extreme droogte werd vaak gesproken vooral hoe om te gaan met deze droogte zodat bomen, planten en de tuin het zouden overleven.

Als vereniging kijken we terug op een prima jaar met tientallen mooie educatieve en gezellige activiteiten. Onder andere een onvergetelijke tuinreis in augustus naar de Tuinen van Noord-Nederland de z.g. Dutch Wave.  Alle deelnemers hebben genoten!

Al deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, werkgroepleden en het bestuur. Wij zijn u daarvoor zeer erkentelijk en hopelijk mogen we het komende jaar ook weer op u rekenen. Een extra woord van dank voor de tuineigenaren die speciaal voor onze afdeling ‘open tuin’ hebben gehouden. Dit zijn waardevolle activiteiten waarbij wij als tuinliefhebbers elkaar in een groene omgeving kunnen ontmoeten en bijpraten over onze gezamenlijke passie voor bloemen, planten en “de Haof”.

Voor het komende jaar hebben we voor u een afwisselend en uitnodigend programma samengesteld. Natuurlijk gaan we er weer vaak op uit en wij beginnen daarmee in mei, wij bezoeken dan “Gardenista” het nieuwe grote Groei & Bloei evenement in Ophemert. Midden juni gaan we op tuinreis naar Normandië, er zijn mooie en bekende tuinen voor u uitgezocht. Uiteraard is er gedurende de reis ook aandacht voor cultuur. Voor het komende jaar staan er onder meer inspirerende en gezellige bloemschik workshops, tuin excursies, een bloemschik cursus voor beginners & gevorderden evenals interessante lezingen op het programma. Wij zien ernaar uit om u ook in het komende jaar vaak te mogen ontmoeten.

Namens het bestuur van Groei & Bloei afd. Echt, wens ik u en uw dierbaren Fijne Feestdagen en een fantastisch 2019.

Annie Knoben – voorzitter.

Mar
Beloond voor wachten op de zon
Mar
Ze zijn er nog: pad en salamander