Echt

Tomatensoep

Benodigheden:
Circa 6 of 7 kg. tomaten
Deze hoeveelheid is voldoende voor 14 potjes inhoud 240 ml.
Scheut olijfolie
4 uien
5 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 handjevol verse tijm
De toppen van 3 stengels salvia officinalis
1 handjevol bonenkruid
Marjolein (naar keuze)
Basilicum (een ruime hoeveelheid)

Werkwijze:
Tomaten halveren en met een klein beetje water opzetten en gaar laten worden.
Door de passefiet draaien en terug in de pan doen. Je kunt het eventueel ook nog eerst zeven.
Kruidenmengsel: alles wassen en klein snijden of knippen.
In een pan de olie verwarmen, uien en knoflook erbij en even laten fruiten.
Kruiden toevoegen met wat tomatenvocht tegen het aanbranden. Dit een kwartiertje laten smoren, met de staafmixer fijn maken en bij het tomaten mengsel doen.
Goed roeren en samen even aan de kook brengen.
Kokend in de potjes doen.

Dit is een gemakkelijke en gezonde basis voor soep of pastasaus.

Bij gebruik zout, peper of bindmiddel naar smaak toevoegen.