Lezing: 'Wat maakt dat een planten combinatie werkt'

Welke plantgroep plaats ik naast de andere zodat het resultaat meer is dan de som der delen? Wat is het dat een bepaalde plantgroep soms als een grijze muis overkomt en nauwelijks opvalt in een border, terwijl als je hem naast een andere zet hij plots gaat schitteren en een combinatie vormt die de ander laat schitteren? Dit heeft veel te maken met harmonie en contrast van de habitus, (vorm) en kleur. Wanneer je een border inplant of beplantingsplan wilt maken is dit een belangrijk aspect om mee te nemen. Aan de hand van allerlei aansprekende voorbeelden toont Eric wat het effect is van planten op elkaar en welk mechanisme hiervoor verantwoordelijk is.
Eric Meijer is tuinontwerper en tuinadviseur met een eigen bureau in Wageningen.

Datum:  dinsdag 10 maart 2020 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:  Pius Jeugdhuis, Mussenstaat. 6 te Echt