Lezing: 'De tuin in alle seizoenen'

Deze lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen. Dit is een dynamische plantstijl en wordt ook wel de ‘Dutch Wave’ genoemd. Het is een naturalistische plantstijl, geïnspireerd op de natuur.
U zult op deze avond niet alleen tuinen zien, maar ook vele sfeervolle natuur beelden, waaruit wij onze inspiratie kunnen halen! Aan de hand van prachtige beelden kunt u zien zien hoe bijzonder mooi en levendig deze plantstijl kan zijn gedurende alle seizoenen! Na de pauze krijgt u een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof. Deze tuin is ontworpen door Piet Oudolf. Hij is een internationaal bekende tuinarchitect. De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. Een groep vrijwilligers heeft in het voorjaar van 2014 de tuin aangelegd aan de hand van het ontwerp van Piet Oudolf. Deze groep verzorgt ook wekelijks het tuinonderhoud.
Hans van Horssen is vanaf het begin als vrijwilliger betrokken geweest bij de aanleg.
Naast tuinontwerper is Hans ook een ervaren tuinfotograaf. Hij heeft inmiddels 4 Internationale foto-Awards op zijn naam staan.
Kortom: een avond met veel sfeervolle beelden van een heel dynamische plantstijl!

Datum:   Dinsdag 4 februari 2020 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:  Pius Jeugdhuis, Mussenstraat 6 te Echt