Lezing: 'De natuur en het veranderende klimaat'

Na deze extreme zomer houdt dit thema veel mensen echt bezig, want het raakt iedereen in het dagelijks leven.
Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de wereldwijde opwarming van de aarde een groot effect heeft op de ecologie en de verspreiding van organismen.

Zo duurt het bloei- en groeiseizoen inmiddels een maand langer dan vijftig jaar geleden en is er een forse toename van het aantal teken, hetgeen weer gevolgen kan hebben voor onze gezondheid.
De klimaatverandering heeft niet alleen gevolgen voor de mens, maar ook voor de flora en fauna. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is reeds achterhaald. Kool- en pimpelmezen broeden steeds vroeger terwijl er dan nog relatief weinig voedsel is met alle gevolgen van dien.
In de lezing: komen ook tal van natuur gerelateerde weerspreuken aan bod, worden de mooiste natuur gerelateerde weerfoto’s getoond en gaat er aandacht uit naar de laatste stand van zaken rondom de klimaatverandering. Aan de hand van weerfoto’s en filmpjes wordt stilgestaan bij het alsmaar extremer wordende weer. Een lezing die u niet mag missen.

Datum    dinsdag 22 oktober 2019 om 20.00 tot 22.00 uur
Locatie    Pius Jeugdhuis, Mussenstraat 6 te Echt
Kosten    leden gratis / niet leden € 5,00
Spreker   Leon Rademakers (Weerman van L1)